WordPress website bouwen

Een Wordpress website bouwen kan lastig zijn als je dat voor de eerste keer doet. Het is bijvoorbeeld waarschijnlijk niet duidelijke hoe een WordPress website in elkaar zit en wat alle moeglijkheden zijn. In dit artikel zullen we proberen een beetje uit te leggen waar je aan moet denk voor je begint.

 

WordPress website bouwen: Berichten of Pagina’s

Een Wordpress website bestaat uit allemaal pagina’s waar je vast informatie op kan zetten m.b.t. jou als persoon, je dienst, je bedrijf of bijvoorbeeld je band. Denk bij vast pagina’s aan een pagina met contact informatie, een pagina met een overzicht van de verschillende producten die je maakt of verkoopt of de uitleg welke diensten je bedrijft allemaal voor je (potentiële) klanten kan uitvoeren.

Ook wordt er vaak op een website een pagina ingeruimd die nieuws of een blog heet. Vaak zie je dan op zo’n Nieuws- of Blogpagina een overzicht van allemaal nieuwsberichten met een korte omschrijving van elk bericht waar je op kan klikken. Na het klikken wordt je dan doorgestuurd naar de pagina van zo’n bericht. Hier kan je dan de totale tekst lezen en vaak ook meer afbeeldingen bekijken.

Om het voorbeeld van die producten te gebruiken. Een overzicht van alle producten die je maakt zou je kunnen zetten op een pagina die Onze Producten heet. Heb je een nieuw product ontwikkeld dan voeg je ‘m toe aan de pagina Onze Producten en dan schrijf je er een bericht (post) over dat als nieuwsbericht wordt toegevoegd en is te lezen op je Nieuws- of Blogpagina.

 

WordPress website bouwen:  Het is nooit af

Wij hebben vaak samengewerkt met mensen die gewend zijn om drukwerk te maken en die zetten vaak een datum in een agenda op waar ze willen dat heel de website klaar is. Schrijven, fotograferen, content verzamelen tot ze alles helemaal 100% compleet hebben net zoals ze dat vroeger met drukwerk deden. Het fijne is met een website is dat je helemaal niet zo hoeft te werken. Lag je vroeger nog nachten wakker omdat er een spelfout stond op voorkant van een brochure die 50.000 keer werd gedrukt. Een spelfout op een website is in een minuut verbeterd. Was het vroeger onmogelijk om een bladzijde toe te voegen of te verwijderen uit je brochure, bij een WordPress website is dat nooit een probleem.

Bespaar je zelf aan de andere kant een hoop frustraties en leg je er bij neer dat een website nooit of is. Ook al heb je voor alle pagina’s fantastische teksten geschreven en prachtige foto’s laten maken na een paar maanden dan kijk je naar je website en wil je dingen veranderen. Het is nooit zo dat je nu een website maakt en dat je daar de komende 10 jaar niets meer aan hoeft te doen. Denk maar aan de eerder genoemde nieuwsberichten. Google vind het heel fijn als je vaak nieuwsberichten schrijft op je website. Schrijf je elke maand, elke week, elke dag of elke uur een bericht, dan vindt Google jouw website steeds interessanter en zal je eerder bovenaan zoekopdrachten verschijnen. Dus die nieuwsberichten moet je sowieso toevoegen aan je website dan kan je ook wel andere aanpassingen maken toch?

Ook hoef je niet in een keer heel je website in een keer af te maken voor je ‘m online gaat zetten. Je zou kunnen beginnen met alleen een homepage en een contactpagina en later bijvoorbeeld al je producten op je website kunnen zetten en/of een nieuwspagina met berichten kunnen plaatsen.

Hou er ook rekening mee dat ‘niets in steen is geschreven’ het is ‘maar’ een website. Het kan heel goed zijn dat je helemaal klaar bent met je website en 3 maanden er na beseft dat je alles om wilt gooien. Gewoon doen je zult merken dat je door je ervaring met WordPress die je hebt op gedaan veel handiger bent geworden met het CMS en je vrij snel de website wel helemaal naar je zin hebt gemaakt.

 

Hulp nodig?

Een WordPress website bouwen is niet eenvoudig, zeker niet als je het voor de eerste keer doet. Heb je hulp nodig? Dan ben je bij WordPress Helpdesk Nederland aan het goede adres. Wij helpen graag iedereen die vragen of problemen heeft bij het maken van WordPress websites. Heb je dus vragen of problemen dan kan je altijd even bellen of mailen met WordPress Helpdesk Nederland. Bel tijdens kantoor uren met 010 -3400 355 of mail met helpdesk@wphdnl.com (lees onze voorwaarden)