WordPress webshop

Een Wordpress webshop is eenvoudiger te maken dan je denkt. Er is namelijk een plugin die je kan toevoegen aan je WordPress website en die heet Woocommerce. Woocommerce is een gratis plugin die er voor zorgt dat er een complete shopomgeving aan je WordPress website wordt toegevoegd.

 

Producten in je Wordpress webshop

Met Woocommerce kan je producten toevoegen aan je website die mensen kunnen selecteren en afrekenen. Ook kun je producten toewijzen aan een bepaalde categorie waardoor ze automatisch op de pagina van die categorie op je website worden getoond.

Heb je nou veel producten die op elkaar lijken maar toch net wat anders zijn dan kan je ook producten kopiëren en daarna aanpassen wat heel veel tijd kan schelen. Ook kan je een product zo aanmaken dat mensen van een product bijvoorbeeld een kleur, maat of uitvoering kunnen kiezen.

Eigenlijk alle opties die je in grote webwinkels als Zalando of Bol.com ziet kan je ook toevoegen aan jouw Woocommerce shop. Soms zitten die opties al standaard in Woocommerce maar het kan ook zo zijn dat je een Woocommerce plugin moet gebruiken. Vaak zijn deze Woocommerce plugins gratis maar heel af en toe moet je hier voor betalen. Vaak zijn de kosten van de aanschaf van een dergelijke plugin dubbel en dwars waard omdat ze het shoppen van je klanten of jouw werk als eigenaar van de webshop een stuk gemakkelijker maken.

Ook kan je zelfs het voorraad beheer en het verzenden van je producten uit je webshop regelen via Woocommerce.

 

BTW in je Wordpress webshop

In Woocommerce kan je de prijzen van je producten inclusief en exclusief BTW invoeren. Je moet dan wel structureel kiezen voor een van de twee opties, dus alle producten inclusief of exclusief BTW invoeren. Het is wel handig om voor het invoeren van al je producten goed na te denken wat voor jou het handigst is om te gebruiken. Vaak ligt dat aan de manier waarop de prijzen zijn samengesteld of aangeleverd. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je de prijzen voor de producten krijgt van een groothandel die jou prijzen exclusief BTW aanlevert. Dan is het natuurlijk het eenvoudigst om de prijzen ook exclusief BTW in te voeren. Besluit je achteraf dat prijzen inclusief BTW toch niet handig is, dan moet je alle prijzen aanpassen. Daar zijn wel handige oplossingen voor maar is toch vervelend.

Wil je mooie ronde prijzen in je webshop laten zien (dus € 7,99 i.p.v € 8,01) dan is het vaak handiger om prijzen inclusief BTW in te voeren.

Je kan ook kiezen of de prijzen in de winkelwagen en bij afrekenen inclusief of exclusief BTW worden getoond.

 

Afrekenen in je Wordpress webshop

Standaard kunnen klanten na het installeren van Woocommerce meteen met PayPal afrekenen tenminste als je een PayPal account hebt en je gegevens hebt ingevoerd in Woocommerce. Wil je dat mensen ook bijvoorbeeld met iDeal (of buitenlandse varianten van iDeal) of een creditcard kunnen betalen dan moet je een contract afsluiten met een zogenaamde Payment Service Provider. Zo’n  Payment Service Provider zorgt er voor dat de betalingen die mensen in je webshop doen in een beveiligde omgeving gebeurt en, na afdracht van de fee voor de Payment Service Provider, op jouw rekening worden gestort.

Op deze website WordPress Helpdesk Nederland worden de diensten die je kunt kopen in onze winkel verwerkt door de Payment Service Provider Mollie. Waar je vroeger nog maandelijks een vast bedrag moest betalen aan een Payment Service Provider is dat gelukkig nu niet meer het geval. Hierdoor is het dus al lucratiever geworden om producten via een webshop te verkopen omdat je dus geen vast kosten hebt. Het is dus veel laagdrempeliger geworden om een webshop te nemen en nu haalbaar als je zelfs maar enkele producten per maand verkoopt.

Let wel op dat veel Payment Service Providers alleen voor je de betalingen van je webshop willen regelen als je dat doet uit naam van een bedrijf. Mollie doet bijvoorbeeld alleen zaken met je als je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel én een zakelijk rekening hebt bij een bank.

 

Hulp nodig?

Wil je een WordPress webshop maken en heb je hulp nodig? Dan ben je bij WordPress Helpdesk Nederland aan het goede adres. Wij helpen graag iedereen die vragen of problemen heeft bij het maken van WordPress websites. Heb je dus vragen of problemen dan kan je altijd even bellen of mailen met WordPress Helpdesk Nederland. Bel tijdens kantoor uren met 010 -3400 355 of mail met helpdesk@wphdnl.com(lees onze voorwaarden)