WordPress responsive site

Sinds 2013 kan je met Wordpress responsive site maken. Dat een website responsive is betekent dat de inhoud van de website op alle displays, van mobiel tot 30 inch monitor goed te bekijken is. Het is niet zo dat de indeling op alle schermen er het zelfde uitziet. Het beste is om de content van een website zo te presenteren dat de content op de beste een meest leesbare manier wordt getoond op het scherm waar de bezoeker van de website op kijkt.

Teksten die bijvoorbeeld onder elkaar op een mobiele telefoon staan, kunnen  2 aan 2 naast elkaar op een tablet te zien zijn en op een groot scherm in 4 kolommen naast elkaar worden getoond. Hierdoor kan de grootte van font-size hetzelfde blijven zodat zelfs op de kleinste mobiele telefoon de website goed te lezen is.

 

Zelf snel testen of je WordPress responsive site goed werkt

Een hele snelle test om te kijken of je website responsive is, dus mee schaalt met de grootte van de display waar je de website op bekijkt is als volgt:

  • Ga achter een computer met een groot scherm zitten (21 inch of meer)
  • Maak het venster van de browser zo groot als het scherm van de computer
  • Open je website
  • Maak het scherm van de browser nu steeds horizontaal kleiner tot hij niet meer verder kan
  • Als je de hele tijd de website goed kan lezen en afbeeldingen en embedded video’s meeschalen dan is je website responsive

Hieronder kan je de stappen die hierboven beschreven staan zien met deze website als voorbeeld.

 

Responsive 5 verschillende websites in een

Als je WordPress responsive site goed werkt past hij zich dus aan aan elk scherm waar je de website op kijkt. Om dit goed te kunnen doen worden hier 4 stappen voor gebruikt:

  1. Schermen met een minimale breedte van 320 pixels en een maximale breedte van 576px (bijvoorbeeld oude mobiele telefoons)
  2. Schermen met een minimale breedte van 576 pixels en een maximale breedte van 768px (bijvoorbeeld nieuwe mobiele telefoons)
  3. Schermen met een minimale breedte van 768 pixels en een maximale breedte van 992px (bijvoorbeeld tablets)
  4. Schermen met een minimale breedte van 992 pixels en een maximale breedte van 1200px (bijvoorbeeld laptops)
  5. Schermen met een minimale breedte van 1200 pixels en breeder (bijvoorbeeld desktops)

 

Hulp nodig met het responsive maken van je website?

Is jouw (WordPress) website nog niet responsive en help je hulp nodig om je website responsive te maken? Bel dan met WordPress Helpdesk Nederland. Wij helpen graag iedereen die vragen of problemen heeft bij het maken van WordPress websites in het algemeen en responsive WordPress websites in het bijzonder. Heb je dus vragen of problemen dan kan je altijd even bellen of mailen met WordPress Helpdesk Nederland. Bel tijdens kantooruren met 010 -3400 355 of mail met helpdesk@wphdnl.com (lees onze voorwaarden)