Is WordPress gratis?

Vaak vragen potentiële klanten ons “Is WordPress gratis?” en dan is het korte antwoord van ons “Ja”. WordPress is gratis en wil je een WordPress shop hebben dan kan je daarvoor WooCommerce gebruiken en dat is ook gratis. Er zijn natuurlijk wel dingen die geld kosten en hieronder leggen we je uit welke dingen dat kunnen zijn.

Domeinnaam

Stel je wilt een eigen domeinnaam, dus de naam die mensen in moeten typen in hun browser om je website te kunnen zien, dan moet je die Domeinnaam registreren. Registreren is eigenlijk niet meer dan vastleggen dat jij de eigenaar bent van die domeinnaam. Om de domeinnaam op jouw naam geregistreerd te houden moet je jaarlijks een bedrag betalen. De prijs hiervan is afhankelijk van de extensie van de domeinnaam bijvoorbeeld .nl, .org, com of .eu. Een .nl domeinnaam kost ongeveer 10 euro per jaar een .com ongeveer 15 euro en een .eu ook 15 euro per jaar.

Webhosting

Als je een website wilt maken heb je ook een plek nodig waar je je website zo kan neerzetten dan andere mensen de website kunnen zien. Het handigste is om dat te doen bij een Webhosting bedrijf. Bij zo’n bedrijf huur je over het algemeen een plek je op een computer die aangesloten is op het internet waar je je website op kan zetten. Voor een WordPress website heb je over het algemeen niet veel nodig. Met 1 GB schijfruimte kan je al een hele gemiddeld grote website maken en als je je druk hoeft te maken over de hoeveelheid data verkeer die je verbruikt betekent dat er zo veel mensen je website bekijken dat je daar graag wat extra’s voor betaald. Het enige waar je op moet letten is dat je genoeg mailboxen hebt en ook heel belangrijk is dat je minstens 1 database kan aanmaken omdat je die nodig hebt voor WordPress. Met het kleinste pakket van webhostingbedrijven kan je vaak al goed uit de voeten voor het hosten van een WordPress website. Voor het kleinste pakket betaal je meestal rond de 5 euro per maand.

WordPress thema’s

Om je WordPress website een bepaalde uitstraling te geven kan je een kant en klaar thema gebruiken. Op de WordPress website kan je letterlijk duizenden gratis thema’s vinden. Vaak als je thema’s zoekt die iets meer mogelijkheden hebben of helemaal naar jouw wensen te zijn in te stellen moet je hiervoor betalen. Betaalde thema’s kosten meestal zo rond de 50 euro.

WordPress plugins

Om je WordPress website een bepaalde extra functionaliteit te geven gebruiken veel mensen plugins. Ook zijn er duizenden gratis plugins te downloaden van de WordPress website maar ook zijn er plugins waar je voor moet betalen. Ook komt het voor dat je een eenvoudige uitvoering van een bepaalde plugin gratis kan downloaden en als je de plugin wilt aanpassen naar je eigen wensen je een Pro versie moet kopen. Vaak kost een plugin niet meer dan enkele tientjes.

Conclusie is WordPress gratis?

Je ziet op de vraag Is WordPress gratis? is het antwoord “Ja’ het enige dat je hoeft te betalen is de domeinnaam registratie en webhosting en dan kan je al aan de slag. Dus voor rond de 70 euro totaal per jaar heb je al een eigen website.

Hulp nodig?

Een WordPress website maken is niet eenvoudig. Heb je hulp nodig? Dan ben je bij WordPress Helpdesk Nederland aan het goede adres. Wij helpen graag iedereen die vragen of problemen heeft bij het maken van WordPress websites. Heb je dus vragen of problemen dan kan je altijd even bellen of mailen met WordPress Helpdesk Nederland. Bel tijdens kantoor uren met 010 -3400 355 of mail met helpdesk@wphdnl.com (lees onze voorwaarden)