Wat zijn de jaarlijkse kosten van een WordPress website

Door gesprekken met mensen die naar ons van WordPress Helpdesk Nederland hebben gebeld of gemaild was een van de meest gestelde vragen “Wat zijn de jaarlijkse kosten van een WordPress website”. Vaak schokken de mensen als wij vertelde wat de jaarlijkse kosten zijn hevig omdat zij hier vaak een veelvoud per jaar voor betaalde door allerlei, te dure, service pakketten.

Op deze pagina leggen we uit wat je maximaal hoeft kwijt te zijn met een gemiddelde WordPress website al dan niet voorzien van een webshop.

Domeinnaam registreren: Betaald niet meer dan 20 euro per jaar!

Heb je een domeinnaam op het oog die je wilt gaan gebruiken kijk dan of deze nog vrij is. Veel internet providers weten dat het eerste wat mensen doen als ze een website willen hebben een domeinnaam aanvragen is dus ze bieden vaak zeer goede hulpmiddelen op hun website.

Een goede manier om te kijken of je domeinnaam nog vrij is is bijvoorbeeld Hostnet.

Als je naar deze pagina gaat van hostnet.nl of op bovenstaand plaatje klikt dan kan je achter de www.  de door jou gewenste domeinnaam intypen.

Je krijgt dan een lijst te zien van alle variaties van de door jou gewenste domeinnaam met de meest gebruikte extensies zoals bijvoorbeeld .nl, .com, . eu, .be, .de etc.

Je ziet dan ook dat je voor de meeste domeinnamen niet meer dan =?- 20 euro hoeft te betale. Vaak zijn de kosten van het registreren van een domeinnaam het eerste jaar lager dan het jaar er op omdat bedrijven als Hostnet je ze proberen over te halen om met hun in zee te gaan.

Ga je je alleen richten op Nederland dan is het te overwegen om alleen met een .nl domein te gaan werken. Heb je een hele aparte naam vast gelegd voor een product en/of dienst en wil je in de toekomst daar ook mee naar het buitenland dan is het aan te raden om meteen alle variaties vast te leggen die je denkt nodig te hebben in de toekomst. Beter 100 euro extra per jaar betalen dan later 3000,- euro aan iemand te moeten betalen die de je .com domeinnaam voor je neus heeft weggekaapt nadat je product en/of dienst in Nederland een succes werd.

 

Websitehosting: Betaald niet meer dan 100 euro per jaar!

Voor veel WordPress websites heb je echt geen mega groot webhosting contract nodig. Vaak heb je aan 1 GB schijfruimte en 1 of 2 databases en 5 email adressen meer dan genoeg.
Maar misschien weet je helemaal niet wat er met bovenstaande dingen wordt bedoeld.

1GB schijfruimte is de ruimte op een webserver die jij tot je beschikking krijgt. Op deze schijfruimte ga je WordPress installeren maar ook bijvoorbeeld alle plugins en thema’s die je toevoegt aan je website. Ook worden hier alle plaatjes en foto’s die je upload naar je WordPress website opgeslagen. Zeker als je geen enorme foto’s rechtstreeks uit je camera upload naar je website kan je heel lang vooruit met je 1GB. Overigens is het vaak is het geen enkel probleem op de schijfruimte te verhogen en zijn de kleinste hostingpakketten al vaak voorzien van 3 of 5 GB.

1 of 2 databases o.a. alle teksten en instellingen die je opslaat in WordPress worden opgeslagen in een Database. Zoals je kunt lezen in ons artikel WordPress Basics: WordPress installeren heb je een database nodig om WordPress te installeren op je webserver. Eigenlijk heb je er maar één database nodig maar krijg je er gratis meer dan is dat misschien later nog eens handig maar in principe heb je dus maar één database nodig om een WordPress website te kunnen laten draaien.

5 email adressen vaak heb je meer dan genoeg aan 5 email adressen. Je moet hier bijvoorbeeld aan denken dat je als je onze website de email adressen zo kunnen gebruiken info@wphdnl.com, support@wphdnl.com, quin@wphdnl.com, kantoor@wphdnl.com en helpikkomerechtnietuit@wphdnl.com. Voor veel startende bedrijven is dit absoluut meer dan genoeg. Zeker als je in maar met een of twee mensen de website beheerd zijn meer email adressen vaak niet nodig.

Als je niet meer nodig hebt dan de hier bovenstaande specificaties dan kan je bij 9 van de 10 hosting providers als hosting krijgen voor minder dan 6 euro per maand dus betaal niet te veel.

 

Conclusie: Betaald niet meer dan 120 euro per jaar voor hosting en je domeinnaam!

Betaal je nu meer dan moet je echt kijken waarom je meer betaald. Soms betaal je meer omdat je al heel lang bij het zelfde webhosting bedrijf zit. Een aantal jaren geleden was het hosten en registreren van een domeinnaam aanzienlijk duurder dan nu. Misschien is jou contract niet meer aangepast en betaal je nog steeds tarieven van 1999…

Ook kan het zijn dan je nu een website hebt bij WordPress.com. Onlangs had iemand gebeld met WordPress Helpdesk Nederland en die vertelde dat ze bij Worpdress.com een Business abonnement hadden genomen en daar 30 euro per maand (!) voor betaald. WordPress als CMS is geweldig maar zoals je hierboven kunt lezen is 30 euro per maand voor een Business abonnement absoluut veel te hoog. Bovendien ondervonden ze allerlei problemen waar ze nergens mee terecht konden en belden ze dons ons voor hulp.

Ook sommige andere website bedrijven proberen je met lage prijzen binnen te lokken. Als je bent ingestapt blijkt dat je voor alles wat je wilt laten aanpassen aan je website een prijs moet betalen die 2 of 3 keer hoger is dan je bij een gemiddelde webbouwer betaalt. Zo kregen wij een keer een meneer aan de lijn die voor het een beetje naar rechts verplaatsen van een knopje € 150 euro moest betalen terwijl dit letterlijk 5 minuten werk is.

Let dus goed op je portemonnee en let op dat je niet meer voor je WordPress hosting en domeinnaam dan 120 euro per jaar.

 

Hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van het bovenstaande hulp nodig? Dan ben je bij WordPress Helpdesk Nederland aan het goede adres. Wij helpen graag iedereen die vragen of problemen heeft bij het maken en draaiend houden van hun WordPress websites. Heb je dus vragen of problemen dan kan je altijd even bellen of mailen met WordPress Helpdesk Nederland. Bel tijdens kantoor uren met 010 -3400 355 of mail met helpdesk@wphdnl.com (lees onze voorwaarden)