E commerce WordPress

Als je een webwinkel wilt beginnen dan heb je de keuze uit verschillende platformen om je webshop mee te maken. Populaire pakketten zijn MagentoPrestashop, OpenCart, Lightspeed maar ook zeker WooCommerce voor WordPress. Wil je een E commerce WordPress website dan is het zeker een goed idee om te kijken of je met de WooCommerce plugin de webshop kan maken die je graag wilt hebben.

Aangezien WordPress niets kost en de WooCommerce plugin ook niet heb je alleen een beetje webserver ruimte en een database nodig om je WooCommerce E Commerce WordPress avontuur te laten beginnen.

Installeer WordPress en als je dat hebt gedaan installeer dan daarna de WooCommerce plugin die je gratis kan downloaden van de WordPress plugin pagina in WordPress of het internet.

Heb je de Woocommerce plugin geïnstalleerd dan wordt je door de installatie Wizzard geholpen om de basis instellingen van je WooCommerce shop allemaal in één keer goed te zetten. Daarna kan je meteen je eerste product aan je website toevoegen.

Betalingen ontvangen op je E commerce WordPress website

Standaard kan je WooCommerce shop al meteen PayPal betalingen ontvangen. Maar als je een echt E commerce wordpress succes wilt worden dan moet je natuurlijk ook andere betaal mogelijkheden toevoegen aan je webshop. Als je webshop zich op Nederlands publiek richt dan is het natuurlijk onmisbaar dat met iDeal kunnen betalen in je webshop. Richt je met je webshop vooral op Belgische klanten dan wil je graag dat je klanten met de Belgische variant van iDeal, Mr Cash, kunnen betalen. In Duitsland heet de variant van iDEAL GiroPay. Sowieso moet je er ook even over nadenken of je mensen de mogelijkheid wilt geven om met een creditcard te betalen.

Om een betaling met iDeal, Mr.Cash of GiroPay te kunnen ontvangen heb je een zogenaamde Payment Service Provider nodig. Deze Payment Service Provider zorgt er voor dat de bedragen van betalingen die op je website zijn gedaan op je rekening gestort worden. De betalingen gaan dus niet via je eigen website en ook heb je niet de verantwoordelijkheid om voor je klanten een beveiligde betaalomgeving te maken, dat doet de Payment Service Provider voor je. Bij een Payment Service Provider kan je aangeven welke betalingsmogelijkheden je aan wilt bieden op je webshop. Zij zorgen er voor dat als mensen willen afrekenen in je E commerce WordPress shop al de door jou gewenste mogelijkheden worden voorgelegd aan je klant zodat deze zelf een keuze kan maken.

Mollie

Wij hebben al vele WooCommerce webshops gemaakt en eigenlijk gebruiken we altijd Mollie als Payment Service Provider voor E commerce WordPress websites. Niet omdat andere PSP’s niet goed zouden zijn maar in onze eerste WooCommerce shop gebruikte we Mollie om de betalingen te regelen en we tot nu toe werkt alles zo goed met Mollie dat we geen noodzaak hebben gezien om een andere Payment Service Provider te zoeken.

Als je alle persoonlijke gegevens en alle gegevens over je winkel hebt opgegeven moet je even wachten tot Mollie je aanvraag goedgekeurd heeft. Heb je de goedkeuring binnen dan moet je even de plugin ‘Mollie Payments voor WooCommerce’ installeren op je WordPress / Woocommerce website.

Je krijgt van Mollie een API  code en die kan je de nadat je deMollie Payments plugin hebt geactiveerd toevoegen aan je Woocommerce shop.

Daarna kan je betalingen ontvangen.

Hulp nodig?

Wil je een E commerce WordPress website maken? Dan ben je bij WordPress Helpdesk Nederland aan het goede adres. Wij helpen graag iedereen die vragen of problemen heeft bij het maken van WordPress websites. Heb je dus vragen of problemen dan kan je altijd even bellen of mailen met WordPress Helpdesk Nederland. Bel tijdens kantoor uren met 010 -3400 355 of mail met helpdesk@wphdnl.com(lees onze voorwaarden)