Deze week is de Healthy Ageing Week in Groningen (onderdeel van de website Meer Gezonde Jaren). Ik ging even tussen de activiteiten kijken. En zag wat geks met de kolommen… Zie bijlage. Weet jij wat er aan de hand is? Heeft HANNN dit veroorzaakt? Ja dit komt wel vaker voor mensen plakken dan teksten waar code inzit. Dit gebeurd bijvoorbeeld omdat ze die teksten kopiëren van een andere website of met opmaak uit Word als je een heleboel '’ codes achter elkaar plak dan sloop je de vormgeving. Ze moeten alleen platte tekst plakken en daarna opmaken. Dat als ‘plette tekst plakken’ kan op de Mac heel snel door niet met Appletje + V te plakken maar met de toetsencombinatie Appletje + Shift + V. Ik kan me voorstellen dat dat ook voor Windows geld dat als je er een Shift bij indrukt je platte tekst plakt. In de onderstaande afbeelding zie je wat er aan de hand is. De rode tekst staat vol '’s en '’s de groen tekst is zoals ik hem nu heb aangepast en hij zou moeten zijn in het vervolg. Ik moest overigens 4 bestanden aanpassen om alles weer goed te laten werken...

Uw huidige website omzetten van http naar https

Het omzetten van http naar https van uw WordPress website kan heel simpel zijn. In dit artikel leggen we uit wat je moet doen om je WordPress website om te zetten van HTTP naar HTTPS.

Op het moment van schrijven van dit artikel is het ‘groene slotje’ in de browser balk bij Google verdwenen. Het slotje is er nog wel en dat geeft aan dat er een beveiligde verbinding is met de website die je bezoekt maar de maar de groene kleur is verdwenen. Sterker nog, Google zal bij websites die geen beveiligde verbinding hebben met hun bezoekers en geen SSL certificaat hebben in de toekomst een rode waarschuwing gaan tonen in de browserbalk.

Het is dus heel verstandig om zo snel mogelijk een SSL certificaat bij jouw webhosting bedrijf aan te vragen en je website omzetten van http naar https. Als je een SSL certificaat heeft aangevraagd bij jouw hosting bedrijf kun je, als je een eenvoudige WordPress website heeft, vaak al heel eenvoudig jouw website omzetten van http naar https.

Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op je website en naar Instelling te gaan in de zwarte balk aan de linker kant van jouw browser scherm.

Klik dan op Algemeen en verander de bij het WordPress-adres (URL) en het Siteadres (URL) de http in https. Zo kan je op een eenvoudige manier je website omzetten van http naar https.

Log daarna opnieuw in en als alles goed is gegaan zult je zien dat in de browserbalk het slotje en ziet u bij Firefox zelfs dat het slotje nog groen is ook (op dit moment van het schrijven van dit artikel dan).

 

LET OP doe deze bovenstaande actie alleen als u 100% zeker weet dat het HTTPS / SSL certificaat is geactiveerd door uw provider EN u toegang heeft tot de webserver met FTP EN het liefst ook toegang tot de database van de website zodat u altijd weer de benodigde aanpassingen kan maken om alles weer terug te draaien mocht het niet werken.

**** Is er iets fout gegaan kijk dan naar dit artikel waar we uitleggen hoe je een probleem in de database kan oplossen. ****

 

Aanpassing gemaakt maar de website is nog steeds niet veilig volgens mijn browser.
Er kunnen een heleboel redenen zijn dat ondanks de aanpassingen die hierboven staan je website nog niet het ‘slotje’ krijgt in de browser. Er kunnen bijvoorbeeld interne linkjes zijn die in de code van de website staan (bijvoorbeeld linkjes naar afbeeldingen of pagina of posts op de website), externe linkjes (bijvoorbeeld naar scripts op een andere website), of er kunnen afbeeldingen in de CSS file staan waarvan de link nog moet worden aangepast van http naar https. Zo lang niet alle linkjes op een pagina 100% kloppen is er een grote kans dat een browser aangeeft dat je website nog niet 100% veilig is.

 

Welke bestanden zijn nog niet HTTPS?
Als jouw webbrowser aangeeft dat de webpagina waar je op zit op jouw website nog niet HTTPS is omdat er nog bestanden of verwijzingen op staan die niet over https worden aangeroepen dan wil je dit probleem natuurlijk oplossen. Om te zien welke linkjes of bestanden je nog moet aanpassen kun je de hulp van jouw browser inroepen. Als je net als meer dan 80% van alle mensen op het internet de Chrome browser gebruikt moet je het volgende doen:

  1. Ga naar het deelvenster ‘Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars’  Shift + Ctrl i (windows) / Appeltje + Alt + i (Mac)
  2. Klik op console in de balk boven aan het venster dat zo juist is geopend.
  3. Daar staat waarschijnlijk een lijst met files in het rood en die geeft alle files aan die nog geen HTTPS link hebben.

 

Komt je er niet uit? Wij helpen je graag en snel!
Wil je liever niet het risico lopen dat door het aanpassen van http naar https je website niet meer werkt dan kun je ons elke werkdag bellen van 09:00 uur tot 18:00 of 24/7 mailen naar helpdesk@wphdnl.com. Wij helpen je graag en snel om jouw website om te zetten van http naar https of je website weer online te krijgen nadat het omzetten door u fout is gegaan.