Kan je het automatisch updaten van een WordPress website uitzetten?

Een van de geweldige dingen van WordPress is het automatisch updaten van een WordPress website maar misschien zit je daar om een of andere reden niet op te wachten. In het onderstaande artikel leggen we uit hou je hetautomatisch updaten van een WordPress website kunt uitzetten.

Vandaag kregen we via  e-mailadres info@wphdnl.com van WordPress Helpdesk Nederland de volgende vraag toegestuurd:

“Beste WordPress, Door jullie updates opent mijn website niet meer. Ik heb ook nooit een inlog aangemaakt van WordPress. Is dit iets waar ik zelf voor heb gekozen?
Voor november had ik nooit last van updates van WordPress. Graag zou ik willen weten hoe ik de automatische updates uit kan zetten, zodat mijn website toegankelijk blijft.”

Eigenlijk een heleboel vragen die we hieronder zullen proberen te beantwoorden.

“Beste WordPress…”
WordPress Helpdesk Nederland (deze website dus) is geen website van het ‘bedrijf’ WordPress. WordPress Helpdesk Nederland is een website waar wij als WordPress gebruikers andere WordPress gebruikers in het Nederlandse taalgebied proberen te helpen met hun problemen en vragen over hun WordPress website. WordPress is overigens geen bedrijf maar een community.

Door jullie updates opent mijn website niet meer. Ik heb ook nooit een inlog aangemaakt van WordPress.
Wegens privacy redenen vermelden we de website van de persoon die ons mailde niet. Maar we hebben gekeken en de website werkt nog steeds. Wat er waarschijnlijk wordt bedoeld is dat er door de update uitgelogd is. Er is in principe geen reden dat dit is gebeurd. Als er een (automatische) update heeft plaatsgevonden betekent dit niet dat je automatisch uitgelogd wordt als hoofd admin en dat je opnieuw moet inloggen. Als je de logingegevens opgeslagen hebt in je browser zouden deze na een update ook gewoon moeten werken. Waarschijnlijk is de website bekeken op een andere browser of zelfs een andere computer.

Is dit iets waar ik zelf voor heb gekozen?
Het is niet mogelijk om een WordPress website te installeren zonder een Gebruikersnaam / Username en een Wachtwoord / Password op te geven. Zonder gebruikersnaam en wachtwoord zou namelijk iedereen de website kunnen aanpassen.

Voor november had ik nooit last van updates van WordPress.
Het is mogelijk dat er deze WordPress gebruiker nooit ‘last’ had van updates van WordPress maar zoals in deze lijst op wordpress.org zijn er in 2017 al rond de 10 updates van WordPress geweest.

Graag zou ik willen weten hoe ik de automatische updates uit kan zetten, zodat mijn website toegankelijk blijft.”
Zoals eerder gezegd heeft een update absoluut niets te maken of een website toegankelijk blijft of niet. Met de juiste inloggegevens kan je in principe altijd gewoon weer inloggen na een update. Het uitzetten van updates is voor een gemiddelde WordPress gebruiker af te raden.

 

Wil je echt de automatische updates van WordPress uitzetten?

Ondanks het niet meer kunnen inloggen geen goede reden is om automatische updates uit te zetten kan het uitzetten van automatische updates wenselijk zijn. Zo is dit erg handig als je aanpassingen hebt gemaakt in de basisbestanden van WordPress. Als je namelijk aanpassingen hebt gemaakt in de basisbestanden (en dan hebben we het natuurlijk hier niet over de wp-config.php maar bijvoorbeeld bestanden in de admin map van de Root van WordPress) dan verdwijnen deze aanpassingen na update van WordPress.

Voor de rest kunnen we eigenlijk niet zo goed bedenken waarom je (automatische) updates niet zou willen doorvoeren zeker niet als je een standaard gebruiker bent van WordPress. Immers vaak wordt WordPress na elke update net weer wat eenvoudiger in gebruik en worden er ook regelmatig updates gedaan die je website weer een stukje minder vatbaar maken voor hackers.

In theorie zou het mogelijk kunnen zijn dat door een(automatische) update je website vastloopt. Echter hebben wij meer dan 50 websites in beheer die allemaal automatisch hun updates krijgen en daar is nog nooit een probleem ontstaan door een automatische update van WordPress .

Mocht je ondanks alles toch graag de automatische updates van WordPress uitzetten dan zijn er manieren omdat te doen:

 

  1. Gebruik de Disable Updates Manager plugin. Deze plugin voegt het onderstaande scherm toe aan je Instellingen / Settings menu.
  2. Als je toegang hebt tot je wp-config.php file dan kan je deze regel toevoegen die er voor zorgt dat alle automatische updates op je WordPress website worden tegengehouden.
    1
    define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

 

Komt je er niet uit? Wij helpen je graag en snel!
Heb je nog vragen over het automatisch updaten van een WordPress website uitzetten of andere WordPress vragen? Dan kun je ons elke werkdag bellen van 09:00 uur tot 18:00 of 24/7 mailen naar helpdesk@wphdnl.com. Wij helpen je graag en snel met je WordPress website. Lees voor je contact met ons opneemt eerst onze Algemene Voorwaarden.